Do národnej kyberbezpečnostnej súťaže CyberGame sa po prvom mesiaci registrovalo viacej ako dvetisíc účastníkov. Druhý ročník  súťaže sa sústreďuje na hľadanie talentov pre oblasť kybernetickej bezpečnosti bez rozdielu veku, a preto oslovuje programátorov od študentov stredných škôl až po skúsených profesionálov.

CyberGame takto po mesiaci prekonala svoj rekord z minulého ročníka, keď bolo počas desiatich týždňov registrovaných v súťaži vyše 1 200 účastníkov. „Hovoríme stále síce o hre, ale v skutočnosti je CyberGame náročná súťaž pre programátorov. Všetky úlohy vznikli podľa scenárov z praxe a v tomto ročníku sme zároveň zvýšili náročnosť,“ hovorí Rastislav Janota, riaditeľ NCKB SK-CERT.

Na účasť v CyberGame stačí počítač a voľne dostupné analytické nástroje, pričom tím Národného centra kybernetickej bezpečnosti SK-CERT spravuje komunikačný kanál a poskytuje poradenstvo.

Na slovenskej hracej platforme je registrovaných vyše tisícpäťsto účastníkov, pričom 577 z nich uviedlo, že majú menej ako 25 rokov. Po prvýkrát sa CyberGame hrá aj v anglickej verzii a je otvorená pre zahraničných súťažiacich. Anglická platforma hlási takmer 500 účastníkov.

Po mesiaci sa z aktívnych hráčov CyberGame na základe registrácie a výsledkov vyberá nominácia národného tímu v prestížnej súťaži European Cyber Security Challenge 2023.  V CyberGame 2023 sú tri analytické vetvy – malvérová, forenzná a OSINT analýzy a kryptografia. Novinkami sú vetva  na zvýšenie úrovne bezpečnosti, takzvaný hardening a netechnická vetva Procesy a riadenie bezpečnosti.

CyberGame 2023 sa hrá desať týždňov, od 1. marca do 10. mája, víťazov čakajú atraktívne ceny, vrátane študijnej cesty do kyberbezpečnostného výskumného a vývojového centra Check Point Software Technologies v Izraeli.