Na základe viacerých informácií o podvodných SMS, upozorňujúcich na potrebu zaplatiť clo za tovar, doručovaný kuriérskou službou vydala polícia oficiálne varovanie, v ktorom vysvetľuje, že ide o podvod.  Zdanlivo nejde o veľkú sumu, predmetom SMS je informácie, že treba zaplatiť za objednaný tovar clo vo výške 1,99 eura, následne bude doručený. Odosielateľom takýchto SMS je  na oko niektorá zo serióznych a etablovaných kuriérskych spoločností.  Podvodné SMS vyzerajú takto:
Na základe týchto SMS možno clo zaplatiť jednoducho, cez priložený hyperlink so skrátenou URL.  V tom je však problém. Skrátená URL je použitá preto, aby ste nevideli skutočnú internetovú adresu, ktorá by už prirodzene vyzerala podozrivo.   V skutočnosti vás po kliknutí tento link presmeruje na falošnú stránku, ktorá na prvý pohľad vyzerá ako webové sídlo reálnej kuriérskej spoločnosti.  Tam od vás budú požadovať pre úspešné dokončenie transakcie zadanie niektorých citlivých údajov. Patrí k nim aj číslo vašej platobnej karty, vrátane dátumu jej platnosti a trojmiestneho verifikačného kódu.
Tieto údaje však nezadávate do bezpečnej platobnej brány, ale posielate ich priamo internetovým podvodníkom, ktorí vám s ich pomocou môžu vybieliť účet.  Pomoc je jednoduchá – kuriérske spoločnosti nikdy nepožadujú zaplatenie cla cez SMS a už vonkoncom nie cez skrátený link. Takéto správy treba ignorovať a nijako na ne nereagovať.