Na internet unikli osobné údaje 73 miliónov súčasných alebo bývalých zákazníkov AT&T, informuje o tom BBC.  Ide o informácie vrátane adries, čísel sociálneho zabezpečenia a prístupových kódov boli zverejnené na temnom webe, uviedol americký telekomunikačný gigant.

AT&T uviedla, že neidentifikovala dôkazy, ktoré by naznačovali, že údaje boli odcudzené, no prizvali expertov na kybernetickú bezpečnosť, aby záležitosť   prešetrili. Spoločnosť uviedla, že resetovala prístupové údaje a vyzvala ich , aby „zostali ostražití a sledovali údaje a správy na svojich klientskych účtoch“.

Predbežne to vyzerá tak, že uniknuté dáta pochádzajú z roku 2019 a skôr a patria 7,6 miliónu súčasných klientov a 65,4 miliónu bývalých.  Dáta, ktoré sa oz tohto úniku objavili na darknete obsahujú informácie, ako sú celé mená, e-mailové adresy a dátumy narodenia klientov. AT&T všetkých ubezpečila, že finančné a iné dôverné informácie sa v úniku neobjavili. Spoločnosť taktiež vo vyhlásení uviedla , že nie je jasné, či údaje pochádzajú z jej vlastných systémov alebo od dodávateľa tretej strany.

Bezdrôtová 5G sieť AT&T pokrýva približne 290 miliónov ľudí v celých USA a spoločnosť je jedným z najväčších poskytovateľov mobilných a internetových služieb v krajine. Je to už druhá veľká nepríjemnosť, ktorá tohto amerického telekomunikačného giganta postihla v roku 2024. Vo februári zasiahol veľký výpadok služieb desaťtisíce používateľov telefónov , čo si vyžiadalo ospravedlnenie od firmy a ponuku kreditu 5 amerických dolárov pre všetkých, ktorých sa výpadok týkal. V New Yorku v súčasnosti prebieha oficiálne vyšetrovanie tejto udalosti, v dôsledku ktorej ľudia nemohli používať svoje telefóny približne 12 hodín.