Nová éra na sociálnej sieti X prináša revolučné zmeny. Po zmene vlastníckej štruktúry a príchode miliardára Elona Muska sa táto sociálna sieť čoraz viac vzďaľuje od snahy byť bezpečným priestorom bez nenávistných prejavov. Kedysi prísne pravidlá boli uvoľnené v mene „slobody slova“, čo viedlo k odblokovaniu mnohých toxických profilov. Najnovšie X upravuje podmienky a toleruje dovtedy neprijateľný sexuálny obsah. Používatelia budú môcť zdieľať nahotu či sexuálne scény medzi dospelými za predpokladu označenia a neverejnej dostupnosti. Server tak opúšťa cestu bezpečného prostredia a otvára sa sexbiznisu.

Zatiaľ čo X deklaruje väčšiu transparentnosť, skutočným cieľom je pravdepodobne prilákanie nových používateľov a nových príjmov inšpirovaných službami ako OnlyFans. Revolučné zmeny na platforme tak idú opačným smerom, než bola jej pôvodná snaha o bezpečný priestor bez nenávisti a škodlivého obsahu. Toto rozhodnutie vyvoláva vlnu kritiky zo strany odborníkov aj samotných používateľov. Mnohí upozorňujú, že takáto zmena pravidiel môže viesť k ďalšiemu šíreniu nelegálneho obsahu, ako je detská pornografia či materiály zobrazujúce sexuálne zneužívanie. Obávajú sa tiež, že otvorenie brány „mäkkému“ porna môže na platformu nalákať ďalšie toxické a škodlivé elementy.

Kritici tiež namietajú, že nová politika siete  X je v rozpore s jej snahou prezentovať sa ako „platforma pre každého“. Otázne je, ako bude obsah označovaný a filtrovaný, aby bol nedostupný pre mladistvých používateľov. Obavy panujú aj v súvislosti s možným zneužívaním platformy na propagáciu prostitúcie či obchodovanie s ľuďmi. Zostáva totiž nejasné, ako bude X v praxi kontrolovať potenciálne škodlivý označený sexuálny obsah. Odporcovia zmeny sa obávajú, že ide len o snahu získať nový zdroj príjmov bez adekvátnych bezpečnostných mechanizmov. Zostáva otázne, či sa X nevydáva na nebezpečnú cestu, ktorá môže v konečnom dôsledku poškodiť jeho povesť a viesť k ďalšiemu úpadku platformy.