Ruskom podporovaná dezinformačná skupina využíva umelú inteligenciu na tvorbu masívneho množstva falošných správ. Bezpečnostní výskumníci totiž objavili sieť s názvom CopyCop, ktorá používa veľký jazykový model (LLM) na rýchle publikovanie článkov. A čo to znamená „masívne“?  Doteraz bolo identifikovaných 19 000 správ (stav k marcu 2024) a tento počet neustále rastie. Podľa informácií servera Cybernews sú tieto správy šírené prostredníctvom rôznych webových stránok, ktoré sa tvária ako štandardné médiá. Najväčší dosah majú v Spojených štátoch, Spojenom kráľovstve a Francúzsku. Tieto aktivity odhalila skupina Insikt Group.

Podľa skupiny ide pravdepodobne o akcie riadené z Ruska, ktoré majú spojenie s ruskou vládou. Podvodníci sa však snažia zakryť svoje stopy, čo znamená, že to nemožno jednoznačne preukázať. CopyCop využíva umelú inteligenciu na zhromažďovanie informácií z bežných zdrojov a následne publikuje upravené verzie týchto správ.

Tieto články sú prispôsobené tak, aby podporovali určitú propagandu. Zameriavajú sa najmä na  šírenie dezinformácií o vojne na Ukrajine, respektíve informujú o nej čisto z ruského pohľadu, články majú mať podľa zadania umelej inteligencii „cynický podtón“. Taktiež šíria propagandu o vojne medzi Izraelom a Hamasom, pričom obviňujú Izrael zo spáchania vojnových zločinov a informácie  o  prezidentnských voľbách v USA v roku 2024 sa zameriavajú na širokú podporu republikánskych kandidátov a zároveň kritizujú amerického prezidenta Joea Bidena a podkopávajú pozíciu demokratov v Snemovni reprezentantov a Senáte.

Informácie, generované siieťou CopyCop následne šíria dezinformačné weby, niektoré sú dezinformačnou skupinou priamo zakladané. Napríklad viac ako desať novoregistrovaných domén napodobňuje rôzne americké spravodajské weby, napojené sú hlavne na dezinfo web DC Weekly, ktorý prevádzkuje americký John Mark Dougan, ktorý v roku 2016 utiekol do Ruska.