Začiatkom leta sme informovali o tom, že na základe viacerých informácií o podvodných SMS, upozorňujúcich na potrebu zaplatiť clo za tovar, doručovaný kuriérskou službou vydala polícia oficiálne varovanie, v ktorom vysvetľuje, že ide o podvod.  Zdanlivo nejde o veľkú sumu, predmetom SMS je informácia, že treba zaplatiť za objednaný tovar clo vo výške 1,99 eura, následne bude doručený. Odosielateľom takýchto SMS je  na oko niektorá zo serióznych a etablovaných kuriérskych spoločností.  Podvodníci teraz rovnako skúšajú vylákať peniaze od dopravcov.

 

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) upozornila, že v poslednom období sa objavili podvodné SMS, týkajúce sa výberu mýta za prejazd spoplatnenými úsekmi.  Odosielatelia v nich varujú pred nezaplateným mýtom a od adresáta žiadajú jeho úhradu, spravidla v neveľkej sume niekoľko eur. Ide o správy, ktoré sú doručená na telefónne čísla autodopravcov, takže zrejme ide o únik z nejakej databázy. Správa, ktorú môžu autodopravcovia obdržať, vyzerá takto:

 

Dopravca má výkonná úhradu kliknutím na priložený link: myto-luckth.com. Národná diaľničná spoločnosť upozorňujeme, že ide o podvodnú SMS správu a dôrazne odporúča, aby dopravcovia takúto SMS správu ignorovali.