V digitálnom svete je nevyhnutné rozlišovať medzi účtami, ktoré by mali zostať súkromné, a tými, ktoré môžeme zdieľať s rodinou. Prístup k osobným e-mailom by mal zostať výhradne súkromný, zatiaľ čo napríklad Netflix účet môže byť prístupný celej rodine. Keďže heslá by mali byť unikátne, dostatočne dlhé a obsahovať kombináciu rôznych znakov, čísel a písmen, ich zapamätanie môže byť náročné. Preto existujú nástroje na bezpečné uchovávanie hesiel. Jedným z nich je aj služba od Google, ktorá umožňuje uloženie hesiel do používateľského účtu. Pri prihlásení do Google účtu sú heslá automaticky dostupné. Avšak, ak potrebujete zdieľať heslá s členmi rodiny, situácia je komplikovanejšia. Google však našiel riešenie.

Podľa informácií zverejnených na serveri Android Authority, Google prináša možnosť zdieľania hesiel ako súčasť novej aktualizácie služby Google Play. Táto aktualizácia umožní zdieľanie hesiel uložených v natívnej službe Správca hesiel, ktorá je dostupná v systéme Android a v prehliadači Chrome. Momentálne je táto funkcia dostupná iba na mobilných zariadeniach, pričom podpora pre desktopovú verziu prehliadača Chrome ešte nebola spustená.

Používatelia budú môcť zdieľať jedno alebo viacero hesiel s členmi rodiny, ktorým sa tieto heslá automaticky uložia do ich vlastného Správcu hesiel. Táto funkcia bude dostupná len pre „rodinu,“ ktorú môže tvoriť maximálne šesť členov.